ȘOC! ALEXANDRU VLAHUȚĂ – VINOVATUL PRINCIPAL PENTRU INSUFICIENȚA AUTOSTRĂZILOR DIN ROMÂNIA

alexandru vlahuta

Un fost ministru al transporturilor din România (care și-a dorit anonimatul) a dezvăluit redacției Ipamflet cauza care explică de ce România nu are suficiente autostrăzi: cartea lui Alexandru Vlahuță, ”România pitorească”. Greșeala aparține profesoarei de limba română a fostului ministru, care a prezentat la clasă această carte într-o manieră extrem de atractivă, într-atât de atractivă încât fostul ministru s-a îndrăgostit de această carte și, frustrat fiind că pe vremea gimnaziului a fost nevoit să o împrumute de la bibliotecă, ajuns la maturitate, a cumpărat-o în câteva exemplare pentru a fi sigur că are un exemplar oriunde ar fi (acasă, la birou, în călătorii etc.). Când a predat ștafeta, i-a lăsat și următorului ministru al transportului această carte și, din câte înțelege, toți miniștrii transportului au citit această carte.

Contrariat de cele auzite, redactorul Ipamflet l-a întrebat pe fostul ministru care este legătura dintre ”România pitorească” a lui Alexandru Vlahuță și insufiența autostrăzilor din România?

Redăm cuvintele fostului demnitar:

”- Construcția autostrăzilor în toată țara ar fi însemnat ca românii să nu mai aibă acces la peisajele pitorești descrise cu atâta rafinament de Alexandru Vlahuță.

Ce ar însemna să avem autostrada Bârlad-Iași? Nu cumva Vasluiul ar dispărea din mentalul colectiv, iar românii nu ar mai putea admira peisajele din împrejurimile Vasluiului, fapt total de neconceput pentru mine și toți miniștrii transportului din anii 90 până-n prezent.

Dar cum ar fi să avem autostrada București-Galați? Românii nu ar mai vizita Brăila pentru a o putea compara cu Galațiul și a începe să înțeleagă conflictul gălățenilor cu brăilenii.”

Fostul ministru a continuat cu exemplele sale. Noi ne oprim aici, cu speranța că actualul ministru al transporturilor nu a citit cartea lui Vlahuță și va construi câteva autostrăzi.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s